Γιατροί του Κόσμου: Όλοι έχουν δικαίωμα στην Φροντίδα Υγείας

Η καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου «Δεν μας νοιάζει» υπενθυμίζει σε όλους μας αυτή την ενίοτε ανησυχητική πραγματικότητα: οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά, οι άστεγοι, οι εργαζόμενοι στο σεξ, οι χρήστες ναρκωτικών, τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Η ενημερωτική εκστρατεία των Γιατρών του Κόσμου επικεντρώνεται στην κατάρριψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων που στιγματίζουν κοινωνικά ευάλωτους συνανθρώπους μας, προβάλλοντας ως  κεντρικό μήνυμα πως «Όλοι έχουν δικαίωμα στη Φροντίδα Υγείας.  Αυτό που μας νοιάζει είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία».

Μέσω της εκστρατείας των Γιατρών του Κόσμου τονίζεται πως η Υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί  την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους.

H ενημερωτική εκστρατεία των Γιατρών του Κόσμου αποτελεί δράση του έργου «ΘΕΟ.ΡΟ – Θέσπιση Οριζόντιου Οργανωσιακού και Στρατηγικού Πλάνου 2022-2025» που  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις