«Στα σκαριά» ο υγειονομικός χάρτης υγείας

Θέμα ημερών είναι να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του Υγειονομικού χάρτη υγείας. Το έργο αυτό, που έχει αναλάβει ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), έργο του οποίου είναι ο έλεγχος της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, στοχεύει στη χαρτογράφηση της πλευράς της «προσφοράς» και της «ζήτησης» του συστήματος υγείας (Εθνικός Χάρτης Υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας), τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αναπτυχθούν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και συστάσεις για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, και περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά παραδοτέα (σσ τα αρχεία που θα πρέπει να παραδώσει η εταιρεία που θα πάρει τον διαγωνισμό, για να πληρωθεί το ποσό που προβλέπεται):

1.Την ανάπτυξη ενός νέου πληροφοριακού συστήματος/ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη συλλογή, ανάλυση και παρακολούθηση των δεδομένων προσφοράς και ζήτησης για υπηρεσίες υγείας, με διασύνδεση και αξιοποίηση του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης και επιχειρηματικής ευφυΐας του Υπουργείου Υγείας (NHS-Bi Health). Σύμφωνα με πηγές του ΟΔΙΠΥ, με αυτό το σύστημα ο Οργανισμός θα έχει πολύ καλή εικόνα για τις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ή διαφοροποίηση στην υφιστάμενη φροντίδα των ασθενών. Επίσης το σύστημα αυτό θα βοηθήσει να γίνει πολύ κατανοητό προς τα πού θα πρέπει να στοχευθούν οι πόροι, τόσο οικονομικοί όσο και ανθρώπινοι, του Υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες των ασθενών σε όλη τη χώρα.

2. Μέσω του Υγειονομικού Χάρτη θα αναπτυχθεί ένα στρατηγικό πλαίσιο, πολιτικών και συστάσεων για την καλύτερη υποστήριξη του στόχου του ΟΔΙΠΥ και του Υπουργείου Υγείας, με έμφαση στην αναδιοργάνωση του νοσοκομειακού τομέα, για την παροχή καθολικής κάλυψης των αναγκών υγείας, τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος με επίκεντρο τον άνθρωπο, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα υγείας του ανθρώπου. Μέσω του Χάρτη υγείας θα μπορεί να γίνει εκ νέου σχεδιασμός των οργανισμών των Νοσοκομείων, όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 928.264,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 748.600,00€ , ΦΠΑ: 179.664,00€) και αφορά στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 25 μήνες από την υπογραφή της.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις