Σημαντικές επισκέψεις υποψηφίων βουλευτών στο ΤΑΥΦΕ

Συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες μέρες ενόψει των εκλογών οι επισκέψεις υποψήφιων βουλευτών στο ΤΑΥΦΕ, όπου συναντήθηκαν με μέλη της διοίκησης του Ταμείου από τα οποία ενημερώθηκαν για την πορεία και το διαρκή εκσυγχρονισμό του, αλλά και για σοβαρά  ζητήματα που απασχολούν το ΤΑΥΦΕ και τους ασφαλισμένους του.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους του Ταμείου, από τους οποίους άκουσαν τις σοβαρές ανησυχίες και τους προβληματισμούς αναφορικά με προωθούμενες περικοπές με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω τη δυνατότητα διατήρησης και συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του Ταμείου στους χιλιάδες ασφαλισμένους του-εργαζόμενους στο φάρμακο, ενώ απειλούν και θέσεις εργασίας στο ίδιο το ΤΑΥΦΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες άκουσαν με προσοχή τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, υποσχόμενοι να σταθούν και μετά τις επικείμενες εκλογές αρωγοί και συμπαραστάτες του ΤΑΥΦΕ.

Η Θέκλα–Ευαγγελία Παρασκευούδη (4η από αριστερά) με στελέχη της διοίκησης και εργαζόμενους του ΤΑΥΦΕ

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, επισκέφτηκε το ΤΑΥΦΕ η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Θέκλα – Ευαγγελία Παρασκευούδη.

Συζήτησε με την Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ταμείου για όλα τα ζητήματα αιχμής, με προεξέχοντα τα αναπτυξιακά θέματα καθώς και την ασφαλιστική βάση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και λοιπές διαδικασίες εκσυγχρονισμού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους για το Ταμείο και την δουλειά τους που κινδυνεύει από μονοσήμαντες επιλογές εποπτικών αρχών.

Η κ. Παρασκευούδη δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει μαχητικά το έργο του Ταμείου, καθώς και τα δίκαια αιτήματα του ΤΑΥΦΕ και των εργαζομένων του από όποια θέση και αν βρίσκεται.

Μάλιστα, η ίδια για την επίσκεψή της στο ΤΑΥΦΕ έκανε στα social media την εξής δημοσίευση:

«Επισκέφθηκα σήμερα το ταμείο αλληλοβοήθειας υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ ΤΑΜΕΙΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ και δέχθηκα ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο  Κουκάκη τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γεράσιμο Κονιδάρη καθώς και από τη διευθύντρια κυρία Ελένη Γρηγοριάδου, αλλά και για τη σπουδαία δουλειά που έχουν κάνει προς όφελος των ασφαλισμένων. 

Η διοίκηση και οι υπηρεσίες του, τα τελευταία 9 χρόνια, εργάστηκαν σκληρά και ενωμένοι πέτυχαν: 

  • Μείωσαν το αναλογιστικό έλλειμμα,
  • δημιούργησαν Αυτοτελές μητρώο εργοδοτών και ασφαλισμένων, μητρώο οφειλετών,
  • καθιέρωσαν ταυτότητα οφειλής ασφαλιστικών εισφορών,
  • μείωσαν το χρόνο απονομής εφάπαξ από 1-2,5 χρόνια σε 3-6 μήνες,
  • αύξησαν την συνολική περιουσία του ταμείου κατά, 325%…. και πόσα ακόμη που θα ήθελα χρόνο να απαριθμήσω.

Στο έργο σας και στα δίκαια αιτήματα σας θα είμαι υποστηρικτής! Το σώμα των ασφαλισμένων σας πρέπει να συνεχίζει να το υποστηρίζετε με τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρετε και οι εργαζόμενοι στο ταμείο σας πρέπει να προστατευτούν από όλους μας και να στηριχτούν, γιατί οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και δίκαιοι.  

Προσωπικά δεσμεύομαι να στηρίξω μαχητικά την δουλειά σας και τα δίκαια αιτήματα σας»

Ο Χρήστος Σπίρτζης με στελέχη της διοίκησης του ΤΑΥΦΕ

Την ίδια μέρα, την Τρίτη, δηλαδή, 16 Μαΐου 2023, το ΤΑΥΦΕ επισκέφτηκε και ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, Χρήστος Σπίρτζης.

Συζήτησε με την Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ταμείου για όλα τα ζητήματα αιχμής, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά θέματα καθώς και την ασφαλιστική βάση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συνολικά τα προωθούμενα βήματα για τον εκσυγχρονισμό του ΤΑΥΦΕ.

Η Διοίκηση τόνισε στον κ. Σπίρτζη πως ο φαρμακευτικός κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους και ανταγωνιστικούς της εθνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη συνεισφορά στην εξειδικευμένη απασχόληση και στο κοινωνικό σύνολο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι παρέδωσαν και στον κ. Σπίρτζη το υπόμνημα με τις θέσεις τους για το Ταμείο και τη δουλειά τους που κινδυνεύει από τις επιλογές των εποπτικών αρχών.

Ο πρώην υπουργός δεσμεύτηκε θα εξετάσει άμεσα και θα στηρίξει ιδιαίτερα το έργο του Ταμείου, καθώς και τα δίκαια αιτήματα διοίκησης και εργαζομένων, ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ένα Ταμείο λειτουργικό, προς όφελος των ασφαλισμένων-μελών του και προκειμένου, βέβαια, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την θέση του.

Ο Τάσος Γαϊτάνης με στελέχη της διοίκησης του ΤΑΥΦΕ

Τέλος, την Τρίτη 9 Μαΐου το ΤΑΥΦΕ επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών, Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης ενημερώθηκε αναλυτικά από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΤΑΥΦΕ, οι οποίοι του έθεσαν με έμφαση όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο και τους ασφαλισμένους-μέλη του.

Ενημερώθηκε, επίσης, για το υπόμνημα που εστάλη στο Ταμείο από εποπτικές αρχές σχετικά με την μείωση λειτουργικών εξόδων, απαίτηση που αν, τελικά, εφαρμοστεί -εκτός των άλλων- θα κινδυνεύσουν και θέσεις εργασίας στο ΤΑΥΦΕ.

Ο κ. Γαϊτάνης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα που του τέθηκαν, υπογράμμισε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και κάλεσε τη διοίκηση να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο προς όφελος των ασφαλισμένων.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι ενόψει των εθνικών εκλογών το προηγούμενο διάστημα το ΤΑΥΦΕ επισκέφτηκαν οι υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, Άγγελος Συρίγος, Θάνος Πλεύρης και Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Στέφανος Ξεκαλάκης.  Σχετικά δελτία τύπου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου www.tayfe.gr, στην ενότητα Δράσεις – Επαφές – Προβολή ΤΑΥΦΕ.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις