Covid: Εγκρίθηκε νέο εμβόλιο στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε σήμερα ένα νέο εμβόλιο για τον COVID-19, το οποίο είναι το πρώτο που δεν στοχεύει στο αρχικό στέλεχος του ιού. Στόχος του είναι οι νεότερες παραλλαγές, όπως η υποπαραλλαγή XBB.1.5 Omicron.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, το νέο εμβόλιο αναμένεται επίσης να παρέχει κάποια προστασία έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Η άδεια έκτακτης ανάγκης του FDA ισχύει για εμβόλια που παρασκευάζονται τόσο από την Pfizer όσο και από τη Moderna.

Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για οποιονδήποτε ηλικίας 5 ετών και άνω, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κατάσταση εμβολιασμού, εφόσον έχουν περάσει περισσότεροι από 2 μήνες από τότε που κάποιος έχει λάβει δόση του εμβολίου για τον COVID.

Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του COVID είναι κατάλληλα για μία ή δύο δόσεις του νέου εμβολίου. Τα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας που δεν έχουν λάβει ποτέ εμβόλιο κατά του COVID είναι επιλέξιμα για 3 δόσεις του νέου εμβολίου της Pfizer ή 2 δόσεις εκείνου της Moderna.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις