Συνάντηση ΤΑΥΦΕ με ΣΥΡΙΖΑ: Αναίτια επίθεση στα αλληλοβοηθητικά κλαδικά ταμεία

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, ανάμεσα στον Γιώργο Γαβρήλο, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Διονύση Τεμπονέρα, μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μελών του ΤΑΥΦΕ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Γαβρήλος, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι με το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, εξαπολύεται μια αναίτια επίθεση στα αλληλοβοηθητικά κλαδικά ταμεία, γεγονός που θα επιφέρει προβλήματα στη βιωσιμότητά τους και θα θέσει σε κίνδυνο την δυνατότητα εξυπηρέτησής τους προς τους ασφαλισμένους, για  παροχές που δικαιούνται και που έχουν πληρώσει μέσα στα χρόνια.

Ο Γιώργος Γαβρήλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας σημείωσαν ότι το Υπουργείο Εργασίας, ακολουθώντας πιστά την τακτική της Κυβέρνησης, φέρνει λίγο πριν τις γιορτές, τσουνάμι αλλαγών και στο Ασφαλιστικό, χωρίς να έχει διαβουλευτεί με τους κοινωνικούς φορείς και χωρίς να προσκομίζει παράλληλα αναλογιστικές μελέτες.

Πρόκειται για μια ακόμη τυφλή «μεταρρύθμιση» της ΝΔ που σκοπό έχει να αποδυναμώσει περαιτέρω τον Δημόσιο Ασφαλιστικό πυλώνα, να αυξήσει τις κοινωνικές αδικίες και να στρώσει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις