ΚΚΕ: Αντιδραστικός και αντιασφαλιστικός ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, βουλευτή και μέλος της ΚΕ και τη Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟ στη Βουλή με εκπροσώπους του Ταμείου Αλληλεγγύης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ). Εκ μέρους του Ταμείου συμμετείχαν ο Σπύρος Κουκάκης, Πρόεδρος του ΔΣ, η Ελένη Γρηγοριάδου, Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης, η Αθανασία Λαμπρινέα, Διευθύντρια Παροχών, η Φανή Παππά, Δικηγόρος Αυτοτελούς Γραφείου Νομικών Υποθέσεων ΤΑΥΦΕ, η Μαρία Μερούση, νομικός σύμβουλος του ΔΣ και ο Γεράσιμος Κονιδάρης, Εντεταλμένος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΥΦΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι συνέπειες που θα έχει στην καταβολή του εφάπαξ των ασφαλισμένων η άρση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης στα Ταμεία Αλληλεγγύης, που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, αναδείχτηκε συνολικά ο αντιδραστικός και αντιασφαλιστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου, που θα επιφέρει νέο πλήγμα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέσα από την ενίσχυση της «ενεργού γήρανσης», της φορολόγησης του εφάπαξ, την άρση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης στα Ταμεία Αλληλεγγύης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στη βάση των αντίστοιχων αποφάσεων και της ΕΕ, ενισχύει τη λογική της κεφαλαιοποίησης και της ανταποδοτικότητας στην ασφάλιση, την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα από τη μορφή της Επαγγελματικής και Ιδιωτικής ασφάλισης, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αποδυνάμωση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, που έχει προωθηθεί νομοθετικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ εξέφρασε την πάγια θέση του υπέρ της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους και την αντίθεσή του συνολικά στο νομοσχέδιο και στις διατάξεις που αφορούν την άρση της υποχρεωτικότητας, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην κατάργηση του εφάπαξ των εργαζομένων στο Φάρμακο. Δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει αυτά τα ζητήματα στη συζήτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παράλληλα με τη στήριξή του στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι σε αυτό.

Πηγή: 902.gr

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις