Χρ. Κατσώτης-ΚΚΕ: Θα έχετε μεγάλη ευθύνη για την απώλεια των εφάπαξ (βίντεο)

Τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα του ΤΑΥΦΕ και των εργαζόμενων στο φάρμακο να αποσυρθούν οι διατάξεις που αίρουν την υποχρεωτικότητα ασφάλισης στο ΤΑΥΦΕ και χτυπούν ευθέως το εφάπαξ, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσώτης, «με άλλα άρθρα στο νομοσχέδιο στην ίδια ενότητα, καταργείτε την υποχρεωτικότητα στα ταμεία αλληλοβοήθειας, όπως στο ΤΑΥΦΕ, με συνέπεια την κατάργηση του εφάπαξ στους ασφαλισμένους φαρμακοϋπαλλήλους.

Η κατάργηση υποχρεωτικότητας ασφάλισης σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται τη διατήρηση της βιωσιμότητας του ταμείου, των εφάπαξ των εργαζομένων. Όλα τα παραπάνω το επιβεβαιώνουν εξάλλου.

Το ίδιο το ΤΑΥΦΕ, τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των ασφαλισμένων, αντιδρούν και ζητούν να παραμείνει το ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης, διασφαλίζοντας τις ασφαλιστικές προσδοκίες και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Στηρίζουμε ως ΚΚΕ τη θέση των εργαζομένων και ζητάμε την απόσυρση αυτών των άρθρων, αλλιώς θα έχετε μεγάλη ευθύνη για την απώλεια των εφάπαξ των εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Κατσώτης.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις