Αλλάζουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία

Αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων σχεδιάζει να κάνει και αυτός ο υπουργός Υγείας, καθώς η προηγούμενη απόπειρα δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο που θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία ώστε να σταματήσουν οι αναμονές και τα ράντζα στους διαδρόμους.

Ένα πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε και μελετήθηκε εκτενώς και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς αποτελεί τη μόνιμη αγιάτρευτη πληγή του ΕΣΥ.

Αν και ο προκάτοχος του επιχείρησε να αλλάξει και εκείνος τις εφημερίες με επιτροπή που συγκρότησε, δεν υλοποίησε τελικώς τις αλλαγές λόγω και των Διοικητών Νοσοκομείων που είναι υπ΄ ατμόν για αποχώρηση.

Τώρα και ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να συστήσει νέα επιτροπή η οποία θα μελετήσει το θέμα για να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ήδη το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΕΙΝΑΠ) οι οποίοι εστίασαν ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ομαδοποίησης των νοσοκομείων της Αθήνας, τονίζοντας ότι κάποιες ομάδες συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών όταν εφημερεύουν και θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον νοσοκομεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του αναγνώρισε το πρόβλημα και επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα τους συμβουλευτεί πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις, ενώ τόνισε ότι οι αλλαγές θα γίνουν συνδυαστικά και με αυτές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να εντείνει τον συντονισμό του ΕΣΥ με το ΕΚΑΒ ώστε να έχουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και τα περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία να παραλαμβάνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς καθυστέρηση.

Γι’ αυτό άλλωστε και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε με όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα παραλαμβάνονται τα περιστατικά στα “Επείγοντα”.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις