Διοικητές νοσοκομείων: Πώς θα πραγματοποιηθεί το τεστ δεξιοτήτων

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού με τις καταθέσεις των αιτήσεων, ετοιμάζεται η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει το τεστ δεξιοτήτων.

Να υπενθυμιστεί ότι για σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΣΕΠ, για 152 θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται, υποβλήθηκαν συνολικά 1.048 αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά στις ΥΠΕ για την κάλυψη 7 θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη έχει συσταθεί η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού η οποία και θα διοργανώσει τις επόμενες εβδομάδες το τεστ δεξιοτήτων όπως προβλέπεται στον νόμο Κεραμέως.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες το τεστ δεξιοτήτων θα γίνει ψηφιακά, αλλά με φυσική παρουσία στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στον Ταύρο. Το τεστ θα είναι κοινό και για τους Διοικητές Νοσοκομείων και για τους Διοικητές ΥΠΕ, ενώ θα δώσουν εξετάσεις το ίδιο διάστημα.

Ωστόσο μελετάται να χωριστούν σε ομάδες λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι έχουν κάνει αίτηση τόσο για μία θέση στις ΥΠΕ όσο και για τη διοίκηση νοσοκομείου, θα δώσουν μια φορά εξετάσεις με τους υποψηφίους των ΥΠΕ.

Κατά τα άλλα, ξεκινά σταδιακά η σύσταση των επιτροπών που θα ελέγξουν τα έγγραφα και θα εξετάσουν τους υποψηφίους που αναζητούν μία θέση στο ΕΣΥ. Να υπενθυμιστεί ότι θα δημιουργηθούν 7 επιτροπές για τους Διοικητές Νοσοκομείων και 1 για τις ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα θα δώσουν τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι και μετά θα ελεγχθούν τα πιστοποιητικά, τα έγγραφα και τα πτυχία που έχουν καταθέσει.

Από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των τεστ θα προκύψουν 15 υποψήφιοι, ενώ 7 θα περάσουν στη φάση των συνεντεύξεων, από όπου και θα δημιουργηθεί μία shortlist με 3 άτομα για να αποσταλεί στον υπουργό υγείας και να επιλέξει το τελικό πρόσωπο για κάθε θέση.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις