Συνάντηση «κορυφής» πρώτη φορά για τα φάρμακα στη χώρα μας – Το τετ-α-τετ με Μητσοτάκη

Συνάντηση «κορυφής» στη Αθήνα για τα φάρμακα παρουσία των CEO των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Οι επικεφαλής των μητρικών εταιρειών συναντώνται κάθε χρόνο σε ένα σημείο του πλανήτη προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου αλλά και να θέσουν τις νέες επιχειρηματικές στρατηγικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Φέτος για πρώτη φορά η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα έπειτα από συνεννόηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με την EFPIA (ο Ευρωπαϊκός ΣΦΕΕ) αλλά και με την καθοδήγηση του Έλληνα CEO της Pfizer Albert Bourla.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι νέες καινοτόμες θεραπείες που αναμένεται να παραχθούν άμεσα και να κυκλοφορήσουν στην παγκόσμια αγορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενώ αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς και οι νέες επενδύσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν αποκλείεται στο τραπέζι να πέσει και το θέμα των νέων επενδύσεων στην Ελλάδα όπως είναι το Hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε αυτή θα είναι και η στόχευση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη ο οποίος θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των εταιρειών για ένα meeting εργασίας.

Πάντως οι υψηλοί προσκεκλημένοι της χώρας μας αναμένεται να θέσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό και τα προβλήματα του φαρμάκου στη χώρα μας όπως είναι η ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στα νέα καινοτόμα φάρμακα καθώς και στις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας από τις υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) αλλά και την περιορισμένη χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πάντως έχει δεσμευτεί από την πλευρά του ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στην αγορά φαρμάκου ώστε και οι εταιρείες να συνεχίσουν απρόσκοπτα να επενδύουν στην χώρα μας και να εφοδιάζουν τους ασθενείς με τα σκευάσματα τους.

Πηγή: healthreport.gr

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις