ΓΣ ΤΑΥΦΕ: Ομόφωνη η απόφαση για μη άρση της υποχρεωτικότητας – Στήριξη από όλα τα κόμματα

Εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική ήταν η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΤΑΥΦΕ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, με τους ασφαλισμένους-μέλη του Ταμείου και τους εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και συνδικάτων να συμφωνούν στην επιτακτική ανάγκη το ΤΑΥΦΕ να παραμείνει Ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης, εξουσιοδοτώντας το ΔΣ και τα εντεταλμένα όργανα για την προώθηση όλων των αναγκαίων ενεργειών, ώστε να αλλάξει ο νόμος 5078/2023 που αίρει την υποχρεωτικότητα.

Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ο προϋπολογισμός του έτους 2024, η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και οι προτάσεις της, καθώς και η απαλλαγή του ΔΣ και των εντεταλμένων οργάνων από κάθε ευθύνη.  Επίσης, από τη ΓΣ εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις, τα πεπραγμένα και η στοχοθεσία των Διευθύνσεων του ΤΑΥΦΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων, των φορέων και των συνδικάτων παρακολούθησαν ζωντανά μέσω διαδικτύου πάνω από 8.500 ασφαλισμένοι του ΤΑΥΦΕ από ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων για το μέλλον του ΤΑΥΦΕ και της περιουσίας τους.
Τη ΓΣ του ΤΑΥΦΕ τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

  • Μιχάλης Λιβανός, Βουλευτής Β΄ Πειραιά της ΝΔ, εκπροσωπώντας την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.
  • Γιώργος Γαβρήλος, Βουλευτής Αργολίδας και Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
  • Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  • Μαρία Αθανασίου, Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης.
  • Νικόλαος Φουτούλης, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
  • Δρ. Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Σοφία Τράντζα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών.
  • Δημήτρης Τσιαπής, Μέλος του ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΙΔ ως εκπρόσωπος, και Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΙΕ ως εκπρόσωπος.
  • Νικόλαος Βαλιάνος, Πρόεδρος της ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ.
  • Σταύρος Νουχάκης, εκπρόσωπος των συνταξιούχων.
Από όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η στήριξη στο ΤΑΥΦΕ και η συμφωνία στο καθολικό αίτημα για μη άρση της υποχρεωτικότητας με τον κυβερνητικό βουλευτή, μάλιστα, να δεσμεύεται ότι η ΚΟ της ΝΔ θα ξαναδεί το θέμα υπό τα πραγματικά δεδομένα και θα διορθώσει τα όποια λάθη περιλαμβάνει ο νόμος 5078/2023, που ψηφίστηκε πρόσφατα και οδηγεί στην άρση της υποχρεωτικότητας από την 01/01/2026.

Τέλος, ομόφωνη ήταν και η εξουσιοδότηση στο ΔΣ και τα εντεταλμένα όργανα του ΤΑΥΦΕ να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές, θεσμικές και νομικές ενέργειες, με στόχο να βρεθεί η αναγκαία πολιτική λύση που δεν θα αλλάζει τον δημόσιο και υποχρεωτικό χαρακτήρα του ΤΑΥΦΕ και δεν θα θέτει σε κίνδυνο το εφάπαξ και την περιουσία των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Το επόμενο διάστημα στην ιστοσελίδα του ΤΑΥΦΕ (www.tayfe.gr) θα αναρτηθούν τα αναλυτικά στοιχεία της ΓΣ, καθώς και όλες οι αποφάσεις.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις