ΔΥΠΑ: Ξεκινάει η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

Στην προπληρωμή επιδομάτων, αλλά και του Δώρου Πάσχα σε χιλιάδες δικαιούχους ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, η ΔΥΠΑ, σε μια προσπάθεια στήριξης των ανέργων λόγω των εορταστικών ημερών που έπονται.

Ειδικότερα η προπληρωμή αφορά την τακτική επιδότηση της ανεργίας, την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, ενώ θα καταβληθεί η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας και το επίδομα εργασίας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Ειδικά για ανέργους, που έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2024 έως 10 Μαΐου 2024, η προπληρωμή των επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις