Π. Κοκκόρης, Α’ Υποδιοικητής e-ΕΦΚΑ: Ζήτημα θεσμικής συνέχειας, οικονομικής σταθερότητας και προστασίας των δικαιωμάτων χιλιάδων ασφαλισμένων η συνέχιση της υποχεωτικότητας για το ΤΑΥΦΕ (βίντεο)

Διαβάστε-δείτε τον χαιρετισμό του Α’ Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Κοκκόρη, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΤΑΥΦΕ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2026, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Τον χαιρετισμό του κ. Κοκκόρη διάβασε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης η εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, Κωνσταντίνα Νούσια:

 

Κυρίες και κύριοι,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ,

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Θέλω, πριν από οτιδήποτε άλλο, να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στο ενημερωτικό μέρος της ετήσιας τακτικής Γενικής σας Συνέλευσης.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ όχι μόνο με τη θεσμική ιδιότητα του Α΄ Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, αλλά και ως ένας άνθρωπος που έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή μέσα στη δημόσια διοίκηση και την κοινωνική ασφάλιση.

Υπηρέτησα από νεαρή ηλικία τη φορολογική διοίκηση και την ελεγκτική λειτουργία του κράτους. Στη συνέχεια, μέσα από τη συνδικαλιστική μου δράση, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου. Γνώρισα από κοντά τις αγωνίες των εργαζομένων, τις ανησυχίες των επαγγελματιών, τις δυσκολίες εφαρμογής της νομοθεσίας στην πράξη.

Αργότερα, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα «πέτρινα χρόνια» των μνημονίων, και σήμερα από τη θέση του Α΄ Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, επιδιώκω να παραμένω σταθερά προσανατολισμένος στον ίδιο στόχο: να αφουγκράζομαι τις ανάγκες της βάσης, να μεταφέρω το δίκαιο των αιτημάτων στο ανώτερο δυνατό επίπεδο και να υλοποιώ, με συνέπεια λόγων και έργων, όσα δεσμεύομαι στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου.

Το ΤΑΥΦΕ δεν είναι ένας ακόμη ασφαλιστικός φορέας. Είναι ένας θεσμός με ιστορικό βάθος και ιδιαίτερο κοινωνικοασφαλιστικό αποτύπωμα. Η διατήρηση του κοινωνικοασφαλιστικού χαρακτήρα του Ταμείου και της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα. Είναι ζήτημα θεσμικής συνέχειας, οικονομικής σταθερότητας και ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Η κοινωνική ασφάλιση βρίσκεται σήμερα σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών. Η ψηφιοποίηση, η διαλειτουργικότητα των συστημάτων, η ενίσχυση της διαφάνειας και η θωράκιση της βιωσιμότητας των φορέων δεν είναι απλώς επιλογές· είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα προστασίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, η συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων – όπως το ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ – και του e-ΕΦΚΑ είναι κρίσιμη. Κοινός μας παρονομαστής είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, η χρηστή διαχείριση των πόρων και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δεν περιορίζεται στον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2025 ή στον Προϋπολογισμό του 2026. Δεν αφορά μόνον τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, τα επενδυτικά αποτελέσματα ή τις εκθέσεις των ελεγκτικών οργάνων.

Οι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι απλώς μια τυπική καταστατική διαδικασία. Είναι κορυφαία στιγμή λογοδοσίας, διαλόγου και συλλογικής ευθύνης. Είναι ο χώρος όπου αξιολογείται η πορεία, τίθενται τα κρίσιμα ερωτήματα και χαράσσεται ο επόμενος βηματισμός με διαφάνεια και θεσμική ωριμότητα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, από τη θέση που υπηρετώ σήμερα, παραμένω ανοιχτός σε ουσιαστικό διάλογο, σε τεκμηριωμένες προτάσεις και σε συνεργασίες που ενισχύουν τη σταθερότητα και την προοπτική του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Με συνέπεια, θεσμικό σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνική ασφάλιση δίκαιη, βιώσιμη και σύγχρονη.

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις