Απεργία στον ΕΦΚΑ: Οι εργαζόμενοι ζητούν στήριξη της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης

Την αντίθεσή τους στο διαδοχικό «ξεπούλημα» της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, εκφράζουν με την 24άωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Αντιδρούν, μεταξύ άλλων, για την απουσία προσλήψεων εδώ και 12 χρόνια, καθώς και για το ότι οι όποιες εξαγγελίες για προσλήψεις, έμειναν στα χαρτιά.

Οι συνδικαλιστές του Φορέα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 11 το πρωί. Οι διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ σε εργατικό δυναμικό, έρχονται σε μια περίοδο που η διοίκηση προωθεί την επιλογή και την τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών και από τον ιδιωτικό τομέα, με μισθό που μπορεί να ανέλθει έως τα 8.000 ευρώ.  Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η συγκεκριμένη διαδικασία προωθείται με αναξιοκρατικό τρόπο.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Φορέας και από την έλλειψη των αναγκαίων επενδύσεων στις υποδομές. Ανάλογες ελλείψεις διαπιστώνονται στην μηχανογράφηση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας ο ΕΦΚΑ δεν διαθέτει ενιαίο κανονισμό παροχών, δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, οι τοπικές διευθύνσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν απαρχαιωμένο μηχανογραφικό εξοπλισμό, ενώ παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη θέρμανση και στην ψύξη. Αρκετές οργανικές μονάδες μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς καθαριότητα.»

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκαν, με επίσημη ανακοίνωσή τους και οι συνταξιούχοι. Το Ενιαίο Δίκτυο (ΕΝΔΙΣΥ), εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους, καθώς τονίστηκε ότι οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ με καθυστερήσεις και λάθη στις απονομές των συντάξεών τους.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις