ΤΑΥΦΕ: Τηλεοπτικό σποτ ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας (Βίντεο)

Με τηλεοπτικό σποτ συνεχίζει η διοίκηση του ΤΑΥΦΕ τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο αναίτια και χωρίς καμιά συζήτηση αλλάζει τη φύση του Ταμείου και χτυπά ευθέως τις εφάπαξ παροχές των 28.000 ασφαλισμένων του, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου.

Στο σποτ του ΤΑΥΦΕ σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας βάζει βόμβα στα θεμέλια τα Ταμείου Εφάπαξ Παροχών για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο φάρμακο, αφού όπως τονίζεται, αναίτια και χωρίς καμιά συζήτηση, ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο που θα μετατρέπει το ΤΑΥΦΕ σε Ταμείο προαιρετικής ασφάλισης.

Οδηγεί -όπως επισημαίνεται- ένα υγιές Ταμείο σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξαϋλώνοντας τα εφάπαξ των εργαζομένων στο φάρμακο. Χτυπά τον πυρήνα της κοινωνικής ασφάλισης, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων.

Και το σποτ καταλήγει δηκτικά: Η διοίκηση του ΤΑΥΦΕ και οι 28.000 ασφαλισμένοι του λέμε «όχι» στην προωθούμενη κατεδάφιση του εφάπαξ για τους εργαζόμενους στο φάρμακο και ρωτάμε:

  • Ποιο είναι το όφελος για τους ασφαλισμένους;
  • Ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος;
  • Ποιο είναι το νομοθετικό κενό για το ΤΑΥΦΕ;
  • Τελικά ποιος είναι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας;

Τα ερωτήματα επιβάλλεται να απαντηθούν άμεσα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ θέση πρέπει να πάρουν όλα τα κόμματα.

Θυμίζουμε ότι οι αντιδράσεις από την πλευρά του ΤΑΥΦΕ και των εργαζομένων στο φάρμακο ξεκίνησαν με την ανάρτηση του σχεδίου νομοσχεδίου στη δημόσια διαβούλευση και κλιμακώνονται με ανακοινώσεις, συναντήσεις με Ομοσπονδίες εργαζομένων, συναντήσεις με κόμματα και φορείς, με την έκδοση ενημερωτικού υλικού που δείχνει την εξαιρετικά καλή πορεία του ΤΑΥΦΕ, αλλά και με ζωντανή ενημερωτική εκπομπή του ΤΑΥΦΕ, η οποία θα μεταδοθεί από τα κανάλια του ΤΑΥΦΕ σε YouTube και Facebook τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Δείτε και:

ΤΑΥΦΕ: Οχι στο στραγγαλισμό και το κλείσιμο του Ταμείου – Οχι στο στραγγαλισμό και την κατάργηση του εφάπαξ των εργαζομένων στο φάρμακο

ΤΑΥΦΕ: Συντονισμός με τις Ομοσπονδίες για να αποτραπεί το χτύπημα στο εφάπαξ των εργαζομένων στο φάρμακο

Συνοπτική ενημέρωση για την ίδρυση, τη λειτουργία και την εξαιρετική πορεία του ΤΑΥΦΕ μέχρι σήμερα

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις